Moogerfooger Effects Plug-ins

Blame it on the Foogie

Merknieuws 21-10-2022 09:45

De Moogerfooger effectpedalen van Moog waren zeer gewild, maar vanwge de ornregelmatige en beperkte productie het viel niet mee om er een te pakken te krijgen. Nu zijn er zeven verkrijgbaar als pluginbundel.

De Moogerfoogers hadden een echte vintage feel over zich met de typische Minimoogknoppen, de CV connectors en de hippieachtige naam.

In totaal zijn er vanaf 1999 20 variaties gemaakt waarvan vermoedelijk het Lowpass Filter, de Ring Modulator en de 12-Stage Phaser het populairst waren. Die vormen dan ook de basis van deze collectie plugins, aangevuld met Analog Delay (met pitch shifting), MuRF (meervoudig resonerend filter), FreqBox (Waveshaper oscillator met envelope follower) en Clusterflux (BBD chorus/flaner/vibrato). De plugins zouden dezelfde magie in zich hebben als de hardware, muzikaal, organisch en expressief.

Ze hebben allemaal een Driveknop voor extra warmte en de envelopes en lfo's van alle actieve MoogerFooger plugins verschijnen in elkaars mod matrix.

Interface medewerker Stefan Robbers heeft er een uitgebreide video over gemaakt voor Gear Junkies

De MoogerFooger Effects Plugins werken onder macOS en Windows als vst3, au en aax. De bundel kost ter introductie 149 dollar, de normale prijs is $ 249,-.

meer informatie

 

https://youtu.be/jgYpAxsEqgY

 

zoeken
zoeken