Akai MPK Mini Plus

Klein maar meer

Merknieuws 26-10-2022 11:53

Het wordt steeds ingewikkelder om voor een klein controller keyboard te kiezen. Er komen er steeds meer van en ze hebben ook steeds meer te bieden. Nu maakt Akai het nog moeilijker.

Aangezien er al een Akai MPK Mini was heet de opvolger de Mini Plus. Ze vertonen veel overeenkomsten, maar de Plus heeft ... eh meer. Hij heeft met 36 minitoetsen een oktaaf extra, maar de 8 ruime MPC - met verlichting - aanslaggevoelige drumpads en 8 draaiknoppen zijn gebleven.. Er zijn 'echte' pitch- en modwielen plus een joystick. Nieuw zijn verder chord- en scale modus voor de toonsoortblinden onder ons. Uiteraard zijn er tape controls en het kleine display heeft gezelschap gekregen van een klikbare encoder.

Echt leuk wordt het dankzij de step sequencer met twee polyfone tracks - 8 voor noten/16 voor drums - die ook realtime kunnen worden ingespeeld. Er is ook een arpeggiator. Komen we bij de achterkant want behalve usb, sustaininput en din midi in en out vinden we daar ook Pitch, Gate en Mod CV/Gate outputs plus Clock in en out. Je krijgt er de MPC Beats software bij voor het MPC-gevoel op je computer en uiteraard kun je met de Mini Plus ook je sequencer bedienen. Een mooi assortiment aan features, waarbij enkel het ontbreken van faders wat lastig is voor het maken van een mix, maar draaiknoppen zijn dan weer prettiger voor het programmeren van synths e.d. Het lijkt er op dat Akai met de Mini Plus de aanval opent op de Arturia KeyStep met extra controllers, extra sequencertrack en de mpc pads. Dankzij midi, usb en cv/gate zijn ze allebei in veel situaties inzetbaar. De Akai MPK Mini Plus is met een straatprijs van € 179,- even duur als de Arturia Keystep 3.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken