Synclavier Regen

Na 30 jaar terug

Merknieuws 31-10-2022 08:57

Op de Synthplex 2022 beurs verscheen als donderklap bij heldere hemel een nieuwe Synclavier. 30 jaar geleden was de peperdure Synclavier II min of meer een Fairlightconcurrent, maar de nieuwe Regen is een compacte moderne module.

 

De muziek van de jaren 80 werd gedomineerd door de Fairlight maar er was nog een ander ambitieus instrument dat zelfs nog wat duurder was, de New England Digital Synclavier. Echt vergelijkbaar met de Fairlight was die niet, want het apparaat concentreerde zich op fm en additieve synthese, sampling en hard disk recording werden pas later toegevoegd. De Synclavier was ook een stuk minder toegankelijk en mede daarom legde ie het af tegen de Fairlight. Iemand als Frank Zappa was een enthousiast gebruiker en ook Wally Badarou (Level 42), Tony Banks (genesis), en Michsel Jackson (de introsound van Beat It) werkten met de Synclavier. In 1993 stopte NED met de Synclavier, in 2019 kwam er een iOS app, maar nu is er nieuwe digitale hardware die Synclavier Regen heet.

De 98-stemmige Regen desktopsynth is gebaseerd op de DSP van de Synclavier II maar biedt behalve additieve ( 24 harmonics) en FM synthese ook sample playback, subtractieve synthese in de vorm van supersaw, een noise generator en samples. Verder kan elke klank uit 12 onderdelen bestaan, elk met eigen lfo's en envelopes en is het apparaat 12-voudig multitimbraal.

De Regen heeft een reverb, een multimodefilter, chorus,een bit crusher, een arpeggiator, polyfone aftertouch en MPE. Behalve twee stereo ouputs heeft ie plenty usb aansluitingen _ waaronder 'to-host' en din midi.

De Regen zou in januari leverbaar zijn voor 2550 euro excl btw en verzendkosten.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken