IsoAcoustics V120

soepel hangen

Merknieuws 02-11-2022 10:30

Immersive audio? Okee, we hangen er een paar monitors bij en hoppa... Je hoofdmonitors stel je zo optimaal op, bij voorkeur op iets wat ze ontkoppelt van het ondersteunende oppervlak, maar bij hangende monitors werkt dat niet. Wat wel werkt is de V120

Het Canadese IsoAcoustics maakt allerlei producten als pucks en stands om je hoofdmonitors trillingsvrij en ontkoppeld van tafelblad of statie op te stellen. Op die manier levert een monitor een optimaal rendement, cleanere transients en een strakker stereobeeld. verder voorkom je zo meetrillen van andere materialen rondom de monitor. Die producten zijn bedoeld voor staande of liggende monitors, maar met de V120 hebben ze nu een isolator voor speakers die aan de muur of het plafond hangen zoals dat bij immersive mixomgevingen gebruikelijk is. Bijkomend voordeel is dat je een monitor die met een V120 is bevestigd 360 graden kunt roteren en maximaal 90 graden kunt tilten.

Super, maar er zijn enorm veel manieren om monitors aan muur of wand te bevestigen en op de monitoren worden verschillende systemen gebruikt om een ophanging te bevestigen. Om daarin te voorzien is er een groot aantal mounting adapters beschikbaar voor zowat alle gangbare systemen. De V-120 zelf wordt geleverd met een mounting plate die met schroeven direct aan muur of wand kan worden gemonteerd. Op de speciale IsoAcoustics Product Selector webpagina kies je de monitor waar de V-120 voor bedoeld is (maximaal gewicht 18,1 kg), waarna je eenvoudig te weten komt welke adapters je nodig hebt.

Ondertussen is de V120 al in gebruik in immersive audiostudio's van o.m. Eddie Kramer en Michael Romanowski's Coast mastering.

De V120 isolation mount kost 160 dollar, de mounting adapters hebben verschillende prijzen.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken