SSL Connex

Geluid uit de piramide

Merknieuws 07-11-2022 07:28

Is dit een designobject voor je interieur? Nee, want het is van SSL en verassend genoeg kost deze Connex minder dan 200 euro. Wat is hier aan de hand?

Inderdaad het ziet er uit als een vierzijdige pyramide en bovenop zien we het - verlichte - Solid State Logic logo. De Connex is een usb microfoonb met aan elke zijde een microfoonkapsel. Elk van die kapselcombinaties heeft zijn eigen toepassing, opnames van solo, duo stemmen en conferenties. Inderdaad, ook SSL wil een graantje meepikken van de online-conferencing/vlogger/blogger/content creator-boom. Gelukkig is er ook een preset voor 'music' en een voor 'Vocal'. Hierbij grijpt de dsp veel minder of niet in. Je kiest een preset via touch controls op de bovenkant waarna de ingebouwde dsp de juiste instellingen v.w.b. eq, dynamics en ruisonderdrukking maakt. Hij heeft een talkbackknop, een kuchonderdrukker en mic loopback voor de hoofdtelefoonaansluiting. Er is ook een immersive stand waarbij de 4 mics afzonderlijk verstuurd worden via usb., Er zijn Asiodrivers en de Connex is dus in feite ook een stereo in, stereo uit (hoofdtelefoon) usb audio interface. De 96 kHz Connex is bus powered en werkt met computers en tablets (smart phones?).

Op solofoto's ziet ie er indrukwekkend uit maar met een hoogte van 4 cm en breedte van 9,3 cm valt ie optisch wat weg. Je kunt hem trouwens ook op een mic stand monteren.

Zoals gezegd is de prijs 180 euro en dan wordt het wel heel interessant hoe deze microfoon klinkt op vocals en andere studioopnames. Het is immers wèl een SSL en er is een Asiodriver beschikbaar.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken