Teenage Engineering Choir

Poppenkoor

Merknieuws 11-11-2022 09:10

Teenage Engineering is een echt uniek bedrijf dat regelmatig op de proppen komt met uitzonderlijke, soms zelfs bizarre, producten. Choir is een voorbeeld van een bizar maar intrigerend product

TE ontwikkeld regelmatig producten voor grote merken als Ikea en Google, maar we kennnen ze natuurlijk vooral van de succesvolle PO serie minisynths. Hun voorlaatste product was een miniatuur platensnijder, nu verbazen ze de wereld met Choir. Choir is een serie van 8 houten beeldjes met een kubistisch/etnisch uiterlijk. Dat uiterlijk is losjes gebaserd op de nationale tradities van o.m. Italië, Egypte, Japan, Rusland en zelfs Nederland (de alt Ivana).

Elk beukenhouten beeldje is voorzien van een elektronische stemgenerator met een eigen karakter, een speakertje en een bluetooth ontvanger. Je kunt ze een serie voorgeprogrameerde liedjes laten zingen van beroemde componisten als Schumann en Beethoven en volksliedjes, maar je kunt ze via ble midi ook gebruiken als gemengd koor. De klank is niet echt realistisch maar wel muzikaal bruikbaar, het lijkt op een kruising tussen een vocoder en de koren uit Mellotron of Optigan. Omdat elk beeldje zijn eigen stemkarakter heeft ontstaat een fascinerend gemengd koorgeluid. Aan- en uitzetten en volumer egelen doe je middels aanraken van de beeldjes.

De Choir poppen kosten 250 dollar per stuk, dus voor het complete koor moet je 2000 euro neertellen.

meer informatie.

 

 

 

zoeken
zoeken