Eventide H90

Harmonizer als stompbox

Merknieuws 14-11-2022 07:34

De door Eventide ontwikkelde Harmonizer gaat al zo'n 50 jaar mee. Behalve de originele studiorackapparaten zijn en waren er plug-in harmonizers en nu is er de H90 stompbox

De eerste harmonizer van Eventide, de H910 uit 1974, sloeg indertijd in als een bom. De mogelijkheid om de toonhoogte van een input realtime te veranderen bood unieke mogelijkheden voor koortjes, gedubbelde gitaren en wat al niet meer. Sindsdien is de H-serie van Eventide niet meer weg te denken in de studio en latere versies als H3000, H8000 en H9000 beheersten veel meer effecten dan harmonising.

Die 8000 en 9000 leverden de inspiratie voor de H90 een harmonizer/fx processor in de vorm van een fors uitgevallen pedaal. Deze opvolger van de H9 stompbox kan twee effecten - serieel of parallel - tegelijk leveren met een keuze uit 62 algoritmes.

Dankzij 4 instrument/line inputs en outputs zijn allerlei double mono/stereo/mono setups mogelijk. Dankzij een fors display, een vijftal draaiknoppen en 3 footswitches is de bediening comfortabel, maar de H90 kan dankzij de usb-c aansluiting ook via de bijbehorende Control software bediend en geprogrameerd worden. Er zijn ookinserts voor externe effecten, midi in/out en twee pedaal/CV ingangen.

En de effecten? fast tracking polyfone harmonising, uni-vibe, overdrive, tape en bbd delay, reverb met pitch warp, overdrive, flanger, phaser en nog veel meer.

Met een prijs van 1199 euro is het wel een kostbaar pedaal, maar je krijgt er veel voor terug.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken