Heritage Audio Tubsessor

optisch compressen in de 21e eeuw

Merknieuws 16-11-2022 09:23

Heeft de wereld nog een opto-compressor nodig? Heritage Audio vind van wel, maar ze gaven het ontwerp van hun Tubsessor wel wat moderne touches mee.

De oerversie van een buizen opto-compressor is de Tektronix LA-2A, maar Heritage Audio nam -afgaande op het uiterlijk - de Tube-Tech CL1B als voorbeeld, een machine die al decennia heel populair is voor voclas en bas. De Tubsessor heeft zowat dezelfde knoppenuitrusting en geel-oplichtende VU-meter maar de kast is een veel grijzer blauw dan het origineel. Uiteraard is het wel een mono buizencompressor die met een optisch element werkt, maar het is geen pure remake.

Je kunt kiezen uit 4 'tube modes' waarmee je de saturation variëert en het sidechain filter biedt 5 variaties verdeeld over het hele spectrum.

Zoals gezegd is het een mono unit maar je met de link connector achterop kun je twee exemplaren voor stereo gebruiken. Nu zijn 2 exemplaren wel een fikse uitgave want ze kosten € 2999,- per stuk. Dat is wel 700 euro goedkoper dan het originele helblauwe monster.

meer informatie

zoeken
zoeken