Sequential Trigon-6

Dave Smith zegt vaarwel

Merknieuws 18-11-2022 09:28

Al vrij kort na het overlijden van Dave Smith presenteert Sequential een nieuwe polyfone synthesizer, vermoedelijk het laatste model waarin Smith een groot aandeel heeft gehad.

Het overlijden van Sequential oprichter en midi pionier Dave Smith in juni van dit jaar, betekent niet dat Sequential er mee stopt. Smith zelf sloot enige tijd terug een deal met de Focusrite Group, waarmee betere distributrie en hogere r&d budgetten een feit werden. Verder bestaat het Sequential team uit plenty kundige ontwerpers.

De eerste Sequential post-Smith synth heet Trigon-6. Deze zesstemmige analoge synth heeft 3 oscillatoren per stem die alle standaard golfvormen - gelijktijdig bruikbaar - beheersen en FM, sync en pwm. De derde oscillator kan ook als tweede lfo gebruikt worden. Het filter is een 12/24dB low-pass laddertype met resonantie, feedback en drive. Er zijn twee vierdelige envelopes en een lfo met 5 golfvormen. Met de bekende Vintage-knop zorg je voor meer of minder analoge onnauwkeurigheid.

De zwarte behuizing met houten zijpanelen is voorzien van een 49 toetsen semi-weighted toetsenbord dat velocity en aftertouch ondersteunt, plus natuurlijk pitch en modwielen.

In de afdeling digitaal vinden we een dubbele fx processor met diverse effecten en een 64-staps polyfone arpeggiator/sequencer. Daarnaast is er een analoge stereo distortion. Achterop stereo out, midi-trio usb en pedaalaansluitingen voor o.m. filter cut-off.

Nier radikaal anders de bestaande Prophets dus, maar wel met nieuw ontworpen vco's en leuke extra's als feedback en overdrive.

De Trigon-6 zou over 4 maanden leverbaar zijn voor zo'n 4000 euro.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken