Modartt Pianoteq 8

Meer dan piano

Merknieuws 21-11-2022 10:12

Modartt is al jaren bezig met hun gemodelde pianoplugin. In versie 8 klinkt deze nog beter en hebben ze er meteen maar een akoestische gitaar ingestopt èn er is een iOS-versie op komst.

Schijnbaar in hun eentje heeft het Franse Modartt al tijden terug de strijd aangebonden met de aanhoudende vloedgolf van gigabytes en schijfruimte verslindende gesampelde pianolibraries. Hun recept is een uitgenast physical model dat nauwelijks ruimte op je schijf inneemt, razendsnel laadt, enorm veel controle over de klank biedt en gelukkig ook bijzonder overtuigend klinkt. Steinway & Sons, Steingraeber, Bechstein, Blüthner, Grotrian en Petrof hebben er zelfs hun goedkeuring aan gehecht. Met versie 8 hebben ze de models van alle pianovariaties nog een grondig onder de loupe genomen en verbeterd. Daarbij gaat het om akoestische staande piano's, vleugels, clavecimbel, harp, xylofoon en zelfs steel drums maar ook elektrische piano's en in versie 8 nu ook een akoestische snaarinstrument toegevoegd dat varieert van twaalfsnarige gitaar tot een Bouzouki.

Nieuwe features zijn user defined stretch points voor afwijkende stemmingen, per noot instelbare vibrato en tremolo en de opties om sympathetic resonance te laten sturen door een externe audio input. Modartt heeft tevens de user interface vernieuwd voor een beter overzicht en eenvoudiger controle over alle mogelijkheden.Binnen niet al te lange tijd wordt ook een iOS app van Pianoteq verwacht.

Er zijn diverse variaties van Pianoteq 8, van Stage met 2 instrument packs , momenteel voor 105 euro te koop, tot Pro met 4 instrument packs voor 300 euro. Er zijn 22 packs verkrijgbaar voor 49 euro elk. Er is ook een demoversie te downloaden.

Pianteq 8 werkt standalone en als 64 bit vst, au en aax plugin

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken