Sonicware LIVEN Lofi-12

Retro-sampling

Merknieuws 24-11-2022 08:26

Oude samplers zijn geliefd vanwege de beperkingen van weinig bits en lage samplerates. Sonicware heeft dat helemaal begrepen en presenteert hun Lofi-12 sampling groovebox

Nadat eerdere apparaten uit Sonicware's Liven-serie zich bezig hielden met de sounds van o.a. gamecomputers en fm is de laatste Lofi-12 een sampler gecombineerd met een sequencer. Retro-sampling om precies te zijn want net als vintage samplers als de E-mu SP, Akai S-900 of Ensoniq Mirage houdt Lofi-12 de marge beperkt tot 12 bits (of 16) en 12 of 24 kHz samplerate. De kleuren - creme met grijs - zijn een duidelijke verwijzing naar de Akai huisstijl, de layout is vergelijkbaar met die op de LIVEN xFM.

De Lofi-12 heeft een maximale sampletijd per sample van 2 of 4 seconden, dus geen ruimte voor ultralange sounds, wel voor drums, korte loops en niet al te lange melodische sounds. Er zijn 128 geheugens voor samples en er zitten 80 presets in. Instelbaar zijn start/eindpunt, attack/release, pitch, filter met resonantie en er is een lfo.

Samples kun je behalve via midi ook spelen met het ingebouwde keyboardje of met de vierspoors sequencer voorzien van parameter locks voor het opnemen van parameterverandering. Elk spoor heeft een fx processor met 11 effecten en er zijn 8 master fx waaronder reverb en vinyl simulator. Als aansluitingen zijn er sync in en out, midi in en out (din), line in en out en een hoofdtelefoonaansluiting.

De Sonicware LIVEN Lofi-12 is vanaf december te koop voor € 319,-.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken