United Studio Technologies UT Twin87

Eeneiïge tweeling

Merknieuws 28-11-2022 10:52

United Studio technologies is geen heel bekende naam bij ons, maar met hun nieuwe op de U 87 gebaseerde grootmembraan condensatormicrofoon weten ze toch een interessant product in de markt te zetten.

United Studio technologies maakt al een tijdje een interessante kopie van de U47, de FET47, maar hun UT Twin87 is nog vers En hoewel het de zoveelste betaalbare kopie van de U 87 van het befaamde Duitse merk lijkt, heeft ie een paar eigenzinnige karaktertrekken. Twin slaat namelijk op de mogelijkheid om te schakelen tussen het klankkarakter van de originele U 87 en de moderne re-issue van 50 jaar later. Twee microfoons in een dus eigenlijk.

Het dubbele goud-bedekte membraan wordt daartoe van verschillende spanningen voorzien voor een verschillende gevoeligheid en outputlevel. Met een schakelaar kies je tussen warm vintage of pittig modern. Uniek is ook het feit dat je het normaal ontoegankelijke interne filter waarmee storingen in de output worden weggehaald, hier uit kunt zetten voor een puurdere ongefilterde klank. Ook puristisch is dat bij omschakelen naar een niervormige karakteristiek, een van de twee membranen wordt uitgeschakeld en een stukje elektronica voor patroonkeuze wordt overgeslagen. Dat alles in combinatie met topklasse elektronica en trafo moet zorgen voor een pure, ongekleurde registratie, maar wel met het onmiskenbare U 87 karakter.

Behalve de schakelaar voor Vintage/Modern en hpf heeft ie een drievoudige switch voor karakteristiek (omni, cardioïde en figure of 8) en een pad-switch.

De adviesprijs inclusief spider bedraagt € 899,-.

meer informatie

United Studio Technologies wordt in de Benelux geïmporteerd door hyperactive

 

zoeken
zoeken