United Studio Technologies UT Twin87

Eeneiïge tweeling

Merknieuws 24-11-2023 11:11

United Studio technologies is misschien nog geen heel bekende naam bij ons, maar hun op de U 87 gebaseerde grootmembraan condensatormicrofoon is een bijzonder interessant product.

United Studio technologies maakt met de FET47 al een tijdje een interessante variatie op de befaamde U47. Hun UT Twin87 is nog vers en veel meer dan de zoveelste betaalbare kopie van de U87 van dat befaamde Duitse merk. De Twin87 heeft een paar eigenzinnige karaktertrekken. Twin staat namelijk voor de mogelijkheid om te schakelen tussen het klankkarakter van de originele U87 en de moderne re-issue van 50 jaar later. Twee microfoons in een dus eigenlijk.

Het dubbele goud-bedekte membraan wordt daartoe van verschillende spanningen voorzien voor verschillende gevoeligheid en outputlevel. Met een schakelaar kies je tussen warm vintage of pittig modern.

Uniek is ook het feit dat je het normaal ontoegankelijke interne filter waarmee onregelmatigheden in de output worden weggehaald, hier uit kunt zetten voor een puurdere ongefilterde klank. Ook puristisch is dat bij omschakelen naar een niervormige karakteristiek, een van de twee membranen wordt uitgeschakeld en een stukje elektronica voor patroonkeuze wordt overgeslagen.

Dat alles in combinatie met topklasse elektronica en een  trafo zorgt voor een pure, ongekleurde registratie, maar wel met het onmiskenbare U87 karakter.

Behalve de schakelaar voor Vintage/Modern en een high-pass filter heeft de UT Twin87 een drievoudige switch voor karakteristiek (omni, cardioïde en figure of 8) en een pad-switch.

De adviesprijs inclusief spider bedraagt € 899,-.

meer informatie

United Studio Technologies wordt in de Benelux geïmporteerd door Hyperactive

 

zoeken
zoeken