Photon Smasher

Van licht naar klank

Merknieuws 30-11-2022 09:27

Al heel lang proberen technici en muzikanten licht in geluid om te zetten, een proces dat sinds de ontwikkeling van de zonnecel relatief eenvoudig is geworden. Maar je hoeft je zonnepaneel niet in je daw te pluggen want nu is er de Photon Smasher.

De omzetting van licht of kleuren in muziek is vooral sinds de Russische componist Scriabin een topic. Licht bestaat immers net als geluid uit trillingen met verschillende frequenties en envelopes. Er is al veel software die beelden of video in geluid kan omzetten, maar Clip Sound and Music, een Britse club die jongeren aanmoedigt te experimenteren met muziek, presenteert een hele simpele maar flexibele en handzame oplossing met de Photon Smasher.

Ze noemen het een lichtmicrofoon en het is een stukje hardware met een zonnecelletje en een minijack uitgang waar een lijnsignaal uitkomt.

De opgewekte klank hangt af van het opgevangen licht; van ongecoördineerde piep en knars, via melodisch materiaal door slim manouvreren, tot ritme's afgeleid van aan- en uitgaande verlichting of displays. Een mooie gimmick bij optredens en een interressant apparaatje voor wie experiment en toeval niet schuwt. Ook leuk voor oudjaarsavond!

De Photon Smasher kost 50 Britse Pond (excl. btw, verzendkosten en importtarief!) en is online te koop.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken