Arturia MiniFreak V

Alleen voor minifreakers

Merknieuws 02-12-2022 07:00

Onze test van de nieuwe Arturia MiniFreak synth vindt je in de komende Interface 255, maar nu is er ook al een pluginversie. Mooi, hoor ik je zeggen, maar deze is niet voor iedereen verkrijgbaar!

De MiniFreak is het polyfone broertje van de MicroFreak, een synth waarover Ruud Lekx in zijn test concludeerde dat ie gewoon in elke studio hoort te staan; Wat een geniaal ding!".

Ruud's test van de MiniFreak kun je in nummer 255 verwachten". Enkele maanden na het verschijnen van de MiniFreak verrast Arturia vriend en vijand met de MiniFreak V, een 'een op een' software emulatie van de hardware; 6 stemmen, SEM-filter, sequencer en plenty modulatie.

Ideaal denken we dan, je kunt die sound voor een relatief bescheiden bedrag als plugin in huis halen. Maar nee! De pluginversie is alleen - gratis - beschikbaar voor bezitters van de hardware MiniFreak! Dat is een mooi gebaar naar degenen die een MiniFreak hebben aangeschaft maar knap frustrerend voor de rest van ons. Nu mag je er van uit gaan dat de plugin op een bepaald moment wel voor iedereen te koop zal zijn, los en als onderdeel van de V-Collection, maar wanneer dat zal zijn is niet bekend.

Overigens heeft de plugin dezelfde presets en fungeert tevens als software editor voor de hardware. Tegelijkertijd kun je met de synth de plugin bedienen.

Voorlopig is deze vst, au, aax plugin dus een knap dure software synth met een nogal log uitgevallen dongle! De hardware MiniFreak kost € 599,-

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken