Star's Music in Brussel breidt uit

Keyboards en homestudio gear

Merknieuws 08-12-2022 09:12

Star's Music heeft in 2020 de deuren geopend van een nieuwe winkel in de Belgische hoofdstad, aan de Zuidstraat 145 in Brussel. Daar vind je 250 m² aan homestudio gear en synths, gitaren en basgitaren en meer.

                                                              - advertorial -

Star's Music 
Zuidstraat 145
Brussel
www.stars-music.nl 

HISTORIE VAN DE STAR'S MUSIC KETEN
De eerste Star's Music muziekinstrumentenwinkel opende in 1977 onder leiding van Mr. Tallar, in Parijs in de wijk Pigalle. Bekend om zijn cabarets, is de wijk Pigalle vandaag de dag een Parijse bezienswaardigheid voor liefhebbers van muziekinstrumenten met zijn vele winkels van nieuwe en tweedehands gitaren. Star's Music is het grootste muziekinstrumentenmerk in deze historische wijk van Montmartre met een totale oppervlakte van 500 m².

In 2000 werd de winkel verkocht aan Guillard Musiques en uiteindelijk in februari 2003 overgenomen door de firma TWEETER. Dezelfde onderneming zal vervolgens de dynamiek herstellen door het openen van een winkel gewijd aan microfoons, een winkel gewijd aan akoestische gitaar en een andere die gespecialiseerd is in drums.

Met onmiddellijk succes, realiseerden de managers zich al snel dat de creatie en distributie van een catalogus op grote schaal een zeer doeltreffend middel zou zijn om in heel Frankrijk te communiceren. Deze papieren dragers stimuleerden de verkoop op afstand van muziekinstrumenten en lieten een onuitwisbare indruk in het geheugen van de muzikanten van die tijd.

Het was dus heel natuurlijk om in 2003, aan de vooravond van de digitale handel, de site www.stars-music.fr op te richten. Gezien de reeds opgedane ervaring was het succes evident.

Star's Music vestigde zich vervolgens in 2008 in Lyon in de wijk Gerland en opende daar een van de grootste verkooppunt voor muziekinstrumenten en geluidsapparatuur in Frankrijk. In het kader van haar uitbreiding heeft Star's Music zich in 2009 ook in het centrum van Lille, eerst aan de Boulevard Carnot, daarna in een prachtige ruimte van 500 m² gelegen rue des Arts. Op hetzelfde moment, Star's Music blijft ontwikkelen haar online winkel.

In 2018 opent Star's Music ook haar deuren in de roze stad, Toulouse. Gelegen aan de boulevard de la Gare, zijn 400 m² hebben genoeg om alle muzikanten, geluidstechnici of producenten van de Zuid Westen! En twee jaar later, in oktober 2020, steekt Star's Music de grens over en opent zijn flightcases in België, in Brussel. Zijn bijzonderheid ? Een winkel volledig gewijd aan de wereld van gitaar en bas.

 

zoeken
zoeken