MidiSid

De onsterfelijke SID

Merknieuws 11-01-2023 09:23

De 8 bit SID chip uit de aloude Commodore is niet kapot te krijgen, ondanks het feit dat er nauwelijks aan te komen is. De nieuwe MIDISID gebruikt dan ook twee moderne vervangers voor de SID.

Die SIDchip in de Commodore-64 uit 1982 was verantwoordelijk voor allerlei blips en beeps in de primitieve computergames van die tijd. Allengs ontdekte men dat je er veel meer mee kon en dat je er een soort primitieve daw op kon draaien. De 8 bit sounds uit de chip zijn eigenlijk altijd populair gebleven en vormden zelfs de inspiratie voor het chiptunegenre. Er zijn ontelbaar veel pluginversies van de SID, en ook diverse hardwarevariaties.

Nieuw is de door Sheila Dixon ontwikkelde MIDISID, met daarin geen originele en uiterst zeldzame SID’s maar twee Nano SwinSID’s of ARMSID’s, moderne chips gebaseerd op de originele SID. Het kleine paarse – zwart kan ook - kastje heeft 4 draaiknoppen, een kleine display, midi in, audio out en voedingsconnector.

Er zijn 6 oscillatoren met 4 golfvormen elk, een filter, een envelope, pwm, vibrato, ring mod en oscillatorsync. MidiSid kost 180 dollar.

Meer info

 

zoeken
zoeken