UA Sphere

Kameleonmicrofoons

Merknieuws 13-01-2023 09:50

We zien steeds meer modeling microfoons die met behulp van speciale software het klankkarakter van diverse bekende microfoons kunnen emuleren. UA presenteert nu twee condensatormicrofoons die een groot aantal bekende microfoons kunnen nadoen.

UA heeft enige tijd geleden de firma Townsend Labs overgenomen en dat bedrijf maakte al jaren een van de bekendere modeling microfoons. De nieuwe UA Sphere’s zijn dan ook geüpate uitvoeringen van de Townsend Sphere L22. Er zijn twee grootmembraan condensatormodellen, de DLX met dubbel membraan en de mono LX, beide met 9 richtingskarakteristieken.

De LX heeft een repertoire van 20 mic models, bij de DLX kun je kiezen uit 38 types. Door de combinatie met de richtingskarakteristieken zijn er veel klankvariaties mogelijk en bij de DLX kun je zelfs per membraan een ander model kiezen en/of een mix maken tussen de beide kanalen. Handig is ook de compensatie voor de klankkleuring door diverse ruimtes en zelfs isolatieschermen.

Voor de modeling wordt de Sphere Mic Collection, UAD Putnam Mic Collection en UAD Ocean Way Mic Collection  plugins gebruikt die je kunt downloaden na registratie van je Sphere. Deze plugins kun je na afloop van de opname gebruiken, maar als je een UA Apollo interface hebt kan dat ook in realtime.

De UA Sphere LX kost zo’n 1100 euro, voor de Sphere DLX moet je 1650 euro neertellen.

 

Meer informatie

 

zoeken
zoeken