Rhodes V8

2022 Fender Rhodes als plugin

Merknieuws 20-01-2023 10:03

Twee jaar geleden kwam er plotseling een totaal nieuwe uitvoering van de invloedrijke Fender Rhodes elektrische piano uit. Het Britse bedrijf dat alle patenten en de naam van Rhodes bezit presenteert nu een pluginversie van die Mk8 hardware piano.

Er zijn al talloze sample libraries en virtuele versies van de ongekend invloedrijke Rhodes piano, maar deze is van de officiële maker van de hardware Rhodes Mk8

.

Zij hebben bij de V8 plugin gekozen voor een mengvorm van modeling en sampling met 30.000 samples over 100 velocity layers. De modeling wordt ingezet voor alle andere functies; preamp met drive en eq en het vari-pan effect. Verder levert modeling de toonhoogtevariaties, mechanische bijgeluiden en timbre shift. Bij de collectie presets zitten behalve sounds van de actuele Rhodes V8 ook sounds van eerdere versie en Rhodessounds van beroemde bespelers.

 

Je kunt ook kiezen voor de V8 Pro en dan zijn er meer opties om met modeling de sound bij te sturen met filter mod, compressor, chorus, phaser en delay. Per noot zijn klankkleur, stemming, level en demperpedaal instelbaar. Met een collectie aan virtuele microfoons en versterkers creëer je alle mogelijke historische en nieuwe Rhode sounds.

Je moet nog even tot maart wachten vooraleer je V8 voor € 170,- en V8 Pro voor € 275,- kunt aanschaffen. Een 45 dagen demoversie is nu al beschikbaar op de website en wie daarmee de beste soundtrack voor de ‘Missing Keys’ video maakt wint een echte hardware Rhodes V8.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken