Serato Stems

Optimaal splitsen

Merknieuws 23-01-2023 10:20

Er wordt hard gewerkt aan algoritmes om een mix op te splitsen in afzonderlijke sporen; stem separation. Serato Studio claimt daarvoor nu een topkwaliteit algoritme te hebben

Serato Stems heet dat computer algoritme en het is onderdeel van Serato Studio 2.0, hun zeer complete daw. Overigens zit Serato Stems ook al in DJ Pro 3 en zelfs de gratis DJ Lite 3. Ook andere software biedt stem separation maar volgens Serato is het op machine-learning gebaseerde Stems kwalitatief supereiur en het werkt realtime. Echt individuele sporen is te veel gevraagd voor dit soort software het blijft bij 4 onderdelen; vocals, bass, drums en melodie. Dat is voor een dj natuurlijk meer dan genoeg om allerlei onderdelen van verschillende songs en eigen stems op unieke wijze te recombineren tot unieke performances.

Stems doet zijn werk in de in Studio gebouwde Sampler waarin je ook afspeelsnelheid en toonhoogte kunt veranderen en effecten toevoegen. Uiteraard kun je de gemaakte stems ook als onderdeel van je daw project inzetten. De stems kun je ook exporteren om ze in andere software te gebruiken.

Serato Stems is een gratis toevoeging voor het uitgebreide Serato Studio 2 (mac en Windows). Die midi/audio daw met soundpacks en plugin support kost 10 dollar per maand of 250 dollar in een keer  maar er is een 14 dagen volledig functionele demo beschikbaar en de eenvoudige Studio Free blijft altijd werken. Uiteraard zit Stems ook in Serato DJ 3 (prijzen als bij Studio).

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken