Steven Slate VSX

Ultieme headphonemix?

Merknieuws 27-01-2023 09:18

Mixen op hoofdtelefoon is een controversiëel onderwerp. Onmogelijk om een bevredigende mix te maken zegt de een, niks mis mee zegt de ander. Steven Slate claimt met VSX het meest betrouwbare systeem te hebben gecreëerd.

Er zijn onderhand tientallen plugins die door het namaken van de akoestiek en sound van befaamde en betrouwbare studio’s het mixen op hoofdtelefoon proberen te optimaliseren en er is allerlei software die de klank van je monitors in je studio claimen te verbeteren. VSX van Slate Audio bestaat uit een plugin die je op je master bus gebruikt én een speciale hoofdtelefoon vor het systeem.De software gebruikt iets wat ‘binaural psychoacoustics’ wordt genoemd en de hoofdtelefoon in het systeem is een ‘ultra hd type met beryllium driver’.

In de Essentials Edition heb je keuze uit 7 ‘spaces’; twee topstudio’s, een club, een autointerieur en 3 bekende hoofdtelefoons. De duurdere Platinum Edition levert 8 topstudio’s, twee auto’s en 6 hoofdtelefoons. Voor Essentials kun je extra ruimtes per stuk aanschaffen.

 Als ik de tests moet geloven werkt het systeem opvallend goed. Een interessante optie dus als je gedwongen bent om op hoofdtellfoon te werken, vaak op locatie werkt of gewoon een hopeloze ruimte hebt, met klotespeakers.

Essentials Edition kost $ 299,-,  Platinum Edition kost je $ 499,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken