Heritage Audio Lang PEQ-2

Heropstanding van transistor Pultec

Merknieuws 30-01-2023 09:15

Lang is een legendarisch merk processors, dat vorig jaar door Heritage Audio overgenomen werd. Het eerste product na die overname is een hernieuwde versie van Lang’s Pultec-achtige eq.

Lang Eelectronics was een in New York gevestigd bedrijf dat in de jaren 60 diverse, zeer gewaardeerde producten op de markt bracht zoals portable mixers, versterkers en accesoires voor Ampex taperecorders. Het bekendst waren echter hun eq’s die overduidelijk geïnpireerd zijn op de befaamde Pultec ontwerpen maar dan op basis van transistors.  Het merk had en heeft een uitstekende reputatie onder liefhebbers van analoge studioapparatuur. Lang is in 2022 overgenomen door het Spaanse Heritage Audio, dat zelf specialiseert in herinterpretaties van beroemde (buizen)apparatuur. Het eerste nieuwe product van het heropgestane Lang is een re-issue van hun bekende PEQ-2. Het grote verschil met de Pultec is dat de Lang transistors in plaats van buizen gebruikt wat een nauwkeuriger klank moet opleveren.

Voor laag en hoog zijn er twee banden met schakelbare frequentie afzonderlijk voor boost en cut. Het apparaat gebruikt speciaal ontworpen in- en output transformatoren en vanwege de transistortechniek is de voeding een externe adapter.

De prijs bedraagt € 1099,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken