Noystoise NT05

Freaky ritmes

Merknieuws 03-02-2023 09:48

Kleine bedrijfjes zorgen vaak voor verassende producten die lekker afwijken van de norm en vooral erg leuk zijn. De NT05 Lofi RhytmBox is typisch zo’n apparaat

Noystoise zal voor jouw – net als voor mij – een nieuwe naam zijn. Veel informatie over dit eenmansonderneminkje behalve dat het een circuit modder is, valt er niet te vinden, maar de NT05 wekt onmiddellijk de nieuwsgierigheid met zijn concolevorm  en de overdaad aan knopjes. Prominent is een joystick rechtsboven en ook leuk dat je ‘m in verschillende kleurstellingen kunt krijgen.

Rest de vraag, wat is heteigenlijk? Een tweestemmige ritmesynth met een sequencertje is het korte antwoord. Een stem werkt met een sinus oscillator en de andere met een ruisbron, zeg maar bas en snare. Dat zorgt niet meteen voor opwinding maar dankzij een arsenaal aan distortion, shapers, filter, S&H en modulators komen er waanzinnig freaky sounds uit. Bekijk de video en je snapt wat ik bedoel.

Je bespeelt de NT05 met de knoppen op het apparaat, een externe audio input voorzien van een transducer of de ingebouwde sequencer. Die heeft twee 128 staps patterns en 16 geheugens en je kunt ‘m ‘on the fly’ programmeren, ideaal voor jams en improvisaties.

Nog meer leuks want er is analoge sync in- en output voor de sequencer, een trigger output voor de noise track en er zit een speakertje ingebouwd! De NT05 werkt op 6 AA batterijen of een 9 Volt adapter en kost $ 375,-.

Meer informatie

zoeken
zoeken