ParksTools

Midi hardwarecontrollers op zijn simpelst

Merknieuws 21-02-2023 07:17

Nee, niet ParkTools, die maken gereedschap voor fietsonderhoud, maar ParksTools. Dit kleine Finse bedrijfje maakt hele basic midicontrollers voor een prijs die te overzien is is.

Niks geen displays, multilayer control, endless encoders, coole led’s of meer van dat luxe maar soms ook verwarrende gedoe. Als je precies weet wat je wilt doen dan zijn hun controllers wellicht de kortste weg naar je doel. Finnen zijn vermoedelijk ook een behoorlijk nuchter volkje! Overigens moet je ze zelf in elkaar zetten maar dat schijnt vrij eenvoudig te zijn en volgens de recensies lopen de knoppen nauwkeurig en precies goed.

Er zijn 5 modellen, De Custom Dial One Dial Kit – die naam had simpeler gekund! – eis een clickable endless (dus toch!) encoder. Je kunt ‘m gebruiken voor computerfuncties – volume, shortcut, key command – of midifuncties – channel/cc, note etc.). Prijs 46 euro.

De 4P ( € 54,-), 8P ( € 70,-) en 18P ( € 128,-) hebben 4, 8 en 18 draaiknoppen die simpelweg midi cc verzenden. Ze ondersteunen ook Mackie Control. Dat geldt ook voor de 8F ( € 70,-) maar die doet het met faders.

Je kunt de functie editten via een webbrowser, voor de aansluiting wordt micro usb  gebruikt maar men is bezig dat te vervangen door usb-c

Meer informatie

zoeken
zoeken