Arp Odyssey FS Kit

Bouw je eigen legende

Merknieuws 27-02-2023 06:34

Korg’s Fulls Scale replica van de ARP odyssey was enkele jaren geleden in een mum van tijd uitverkocht. Met de kitversie kun je nu in de – voordelige – herkansing.

De ARP Odyssey analoge monofone synth uit de late jaren 60 is bijna net zo legendarisch als de Minimoog. Minder goed verkocht weliswaar, maar met zijn karakteristieke, flexibele sound onmisbaar in de muziek van de jaren 70 en later. Korg snapte dat de Odyssey niet verloren mocht gaan, kocht de rechten, naam en schema’s en bracht eerst een verkleinde versie uit onder de originele naam en iets later de Arp Odyssey FS in beperkte oplage, die razendsnel uitverkocht was. FS staat voor Full Scale en inderdaad was dit een letterlijke kopie.

Wie indertijd achter het net vistte en toch liever de compleet authentieke FS heeft, krijgt een nieuwe kans met de Arp Odyssey FS Kit. Zelfbouw dus, maar solderen is niet nodig; je moet enkel de componenten in elkaar steken en aansluiten.

Net als de originele FS heeft de kit de drie filtervarianten ingebouwd, het zwart-oranje uiterlijk is dat van de Rev 3. Het zelf bouwen levert je ook een financiëel voordeel op want de kit kost € 1899,-.

De Arp Odyssey FS Kit is in maart te koop en de oplage is beperkt, dus niet treuzelen!

Meer informatie

 

zoeken
zoeken