Gforce Minimonsta 2

Meer features en authentieker

Merknieuws 01-03-2023 08:14

Gforce onderscheidt zich van het gros van de pluginmakers met liefdevol gemaakte en geweldig klinkende emulaties van klassieke synths. Ze houden hun producten ook lang in ere, getuige de update van Minimonsta.

Al 20 jaar geleden kwam Minimonsta op de markt, een van de eerste en zeker ook een van de beste pluginversies van de Minimoog. Minimonsta 2 blijft een authentieke virtuele Mini maar er is het een en ander veranderd en aangevuld. Zo is er een alternatief ladderfilter dat het laag beter in tact laat en is in de X-Modifier modulatieafdeling een four stage envelope toegevoegd.

Er is meer dat buiten de traditionele Moogpaden gaat zoals een effect section met reverb en een vintage regelaar voor analoge onnauwkeurigheid. Met 4 macro’s kun je meerdere parameters tegelijk bijregelen,  aftertouch en velocity worden beter ondersteund en de presetbrowser is stevig onder handen genomen.

Hoognodig na al die jaren was de upgrade van de gui; drie skins en resizable.

Minimonsta 2 werkt als vst, vst3, au en aax plugin en kost ter introductie 66 euro, een upgrade van versie 1 kost 25 Britse Pond. Er is een 6 uur/7-dagen demoversie beschikbaar.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken