Kodamo Mask1

Vermomde synthese

Merknieuws 13-03-2023 08:34

Niewe vormen van synthese komen er eigenlijk nauwelijks nog, meestal zijn het (variaties op) de bekende recepten. Het Franse Kodamo lijkt met hun synth toch wat verder te gaan.

Kodamo is een klein Frans bedrijf dat eerder de Essence FM uitbracht, een zeer flexibele, 300-stemmige FM module. Hun Mask 1 is iets geheel anders een 10-stemmige keyboardsynth die gebruik maakt van ‘ bitmasking’. Wat dat precies inhoudt is lastig te achterhalen maar in essentie worden standaard golfvormen met een maskeringstechniek – een van de 256 maskers - veranderd in nieuwe complexere golfvormen. Voor elke stem zijn er twee oscillatoren die bewerkt worden door resonerende 12dBlp/hp/bp/notch  filters. Het Fatar keyboard is volgens Kodamo in staat om uit je spel variaties in articulatie, slides en andere klankaspecten te beïnvloeden voor extra expressiviteit.

De digitale Mask1 is georienteerd op een analoge manier van werken; niet te veel parameters die enkel relevante klankveranderingen aansturen en een paneel met dedicated knoppen en een klein display. De Mask 1 heeft een arpeggiator een looper (sequencer) en twee stereo effecten.

Behalve stereo out is er din in en out en class compliant usb. Het 61 toetsen keyboard ondersteunt velocity en aftertouch. Op 31 maart wordt ie officiëel geintroduceerd en dan weten we ook wat ie moet kosten.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken