Chompi Club

Serieus speelgoed

Merknieuws 17-03-2023 08:25

Het ziet er uit als speelgoed maar het is een erg leuke minisampler met een simpele overzichtelijke bediening. Het enige probleem is dat ie stevig aan de prijs is voor zo’n geinig apparaatje.

Met de grote kleurige knoppen en cartoon-achtige opschriften lijkt de Chompi Clube gericht op kinderen, maar het is toch echt wel een interessant instrument. In essentie is het een sampler met multi-effecten gecombineerd met een tape-style looper.

De user interface is aangenaam simpel en overzichtelijk ingericht. Hij is zevenstemmig en de maximale sampletijd is maar liefst 6 uur, verdeeld over 40 preset slots. Afspeelsnelheid en richting zijn regelbaar net als start- en eindpunt en je kunt een ad-envelope gebruiken. Als effecten zijn er filters, lo-fi processors en reverb/delay.

Voor de voeding wordt de usb-c aansluiting gebruikt – of 5 batterijen – hij heeft een microfoon, sd-slot, line in en out plus midi in/out via usb.

Eind maart komt ie op Kickstarter met een prijs van $ 499,- voor ‘early birds’ preorder. Dat is wel vergelijkbaar met wat een Sonicware SmplTrek of Roland SP-404 MKII kosten.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken