Warm Audio WA-MPX

Buizen preamp uit de fifties

Merknieuws 22-03-2023 10:14

Warm Audio doet zijn naam eer aan met hun nieuwste apparaat, een kopie van een Ampex preamp uit de jaren 50. Deze levert de sound van de vroege pop- en rock&roll hits.

Het Amerikaanse Ampex maakte allerlei studioapparatuur die met name in de jaren 50 gebruikt werden in vooral Amerikaanse studio’s. Hun bekendste producten waren de in samenwerking met les Paul ontwikkelde, 350 en 351 analoge taperecorders, eigenlijk de eerste bruikbare studiorecorders.

De Warm Audio MPX is gebaseerd op de befaamde mic preamps afgeleid van de electronica in de Ampex 351 taperecorder waaraan de namen Les Paul, Elvis, Bing Crosby, Nat King Cole, Roy Orbison maar ook Kurt Cobain, Amy Whinehouse, Mark Ronson en Black Keys verbonden kunnen worden. Er zijn twee versies van deze Warm Audio, de WA-MPX en de stereo WA-2MPX.

In beide apparaten doen 3 buizen per kanaal het vintage werk, vergezeld door speciale CineMag trafo’s. Een stevige dosis gain (tot 90dB) is beschikbaar net als plenty warme 50’s buizensound. Behalve inputlevel kun je het outputlevel, polariteit, hoog-af en laag-af filters en extra gain (+20dB) instellen. De Tone knop geeft een andere kleuring door impedantievariatie en tape saturation zorgt voor non-lineaire harmonische vervorming. DeWA-MPX kost € 839,-, de WA-2MPX € 1489,-.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken