Logue CL-1

displayfeest

Merknieuws 23-03-2023 08:27

Wat als de talloze bestaande hardware controllers voor Ableton je niet bevallen? Je bedenkt gewoon je eigen controller. Bram en Robbert-jan van Logue ontwikkelden zo de nieuwe CL-1

De Logue CL-1 is een speciaal voor Ableton ontwikkelde usb-c hardware controller met 28 draaiknoppen en een viertal drukknoppen.

Het opvallendste eraan is dat alle knoppen voorzien zijn van een klein display waarin te zien is welke parameter aangestuurd wordt. Daardoor werk je veel doeltreffender en blijven het per onbedoeld veranderen van parameters en de noodzaak te onthouden wat welke knop doet achterwege. De aluminium controller met houten zijpanelen kan plat, half schuin of rechtop gebruikt worden.

Voor de toewijzing in Ableton selecteer je het gewenste device in Live,  drukt op de mapping knop van de CL-1 en je kunt aan de slag. Met de vier drukknoppen stuur je de transportknoppen. In het display onder de knop (80x160 pixels) zie je dus welke parameter aangestuurd wordt en je kunt deze ook nog van een behulpzaam kleurkader voorzien.

In principe werkt de CL-1 met elke daw maar vooralsnog wordt enkel Ableton ondersteunt. De Kickstartercampagne is net gestart. Zodra 150.000 euro bereikt is wil het Enschedese Logue ( twee studenten van de Twentse universiteit) de controller voor € 595,- gaan verkopen. Levering staat geplanned voor april 2024.

Meer informatie

kickstarterpagina

 

zoeken
zoeken