NAMM 2023 beursnieuws I

Genoeg te zien en te horen!

Merknieuws 14-04-2023 11:55

Momenteel vindt in het Amerikaanse Anaheim weer de NAMM-show plaats. Diverse grote namen ontbreken dit jaar, maar desondanks is er plenty aan nieuwe producten te ontdekken. Een eerste selectie uit de spannendste nieuwtjes.

Neumann komt met een nieuwe versie van hun KH 120 studiomonitor met krachtiger versterkers, rechtere weergave die in het laag verder doorloopt en een betere dsp die meteen room calibration voor zijn rekening neemt. Er is ook een model met Ravenna en Dante capaciteiten. De KH 120 II kost € 899,- per stuk.

Meer informatie

 

Polyend ziet brood in ‘handheld’ apparaatjes getuige de Tracker Mini, een kleinere maar ook verder doorontwikkelde versie van de Tracker groovebox/sampler. Er zijn 8 stereo tracks en midi. Hij heeft meer ruimte voor samples, terwijl audio en midi via usb de communicatie met je daw eenvoudig maken. Een acu is ingebouwd net als een microfoon. De prijs bedraagt € 699,-

Meer informatie

 

Avid presenteert de Pro Tools | MTRX II  interface met lekker veel digitale in- en outputs, ruime routing matrix en betere monitoring met monitor kallibratie. Het gaat om een 2 HE chassis dat je middels kaarten kunt upgraden, bijvoorbeeld de Thunderbolt 3 kaart. Het chassis kost 7000 dollar, de TB3 module moet 800 dollar kosten.

meer informatie

De plugin Inject van Audiomovers maakt het routen van fysieke en virtuele audio in je computer eenvoudig. Meerdere audio interfaces, usb synths iOS devices en software kun je eenvoudig met elkaar verbinden. Er is ook een ingebouwde recorder die audioopnames naar je software kan exporteren. Deze macOS/Windows VST, VST3, AU, AAX plugin kost  $149.99.

Meer informatie

 

Nieuw bij IK Multimedia is de AXE i/o One, een compacte usb audio interface speciaal voor gitaristen; 1 in, 3 uit met mic preamp/instrument input. Je kunt tussen passieve en actieve elementen switchen en de interface past zich aan de impedantie van je gitaar aan. Verder een re-amp uitgang, twee connectors voor pedalen, midi i/o en een leuk softwarepakket. Prijs; € 155,-.

Meer informatie

 

Nektar heeft een channel strip midi controller die Panorama CST heet. Deze heeft één motorfader, 16 kleurgecodeerde knoppen, transportknoppen en een flink display. Wat ie gaat kosten is nog niet bekend.

Meer informatie

 

Bij ATC is de nieuwe actieve SCM25A Pro Mk2 driewegmonitor te zien. Deze heeft een soft dome hoog driver uit eigen keuken. Verder een 6,5”woofer, fasereine crossovers en zelf ontworpen mosfet klasse A/B amps. De prijs bedraagt een dikke 7000 pond per stuk

Meer informatie

 

Verbos Electronics trekt de aandacht met de Real World Interface, een driekanaals eurorackmodule die externe signalen omzet in controlesignalen voor je modular. Twee envelope followers met ingebouwde mics en preamps en een frequency detector leveren samen drie kanalen cv/gate. De frequentievolger stuurt ook een ingebouwde sinusoscillator aan.

Meer informatie

 

Hammond zet de eigen traditie voort met de XK4, een portable keyboard met gemodeled tonewheel orgel met realistische onnauwkeurigheden. Je kunt ook kiezen voor Britse, Italiaanse of Japanse orgels. En natuurlijk is er een Leslie, met buizen en virtuele ‘airflow’. Verder effecten als chorus, vibrato etc. Prijs is nog niet bekend.

Meer informatie

 

Soundtoys introduceert een nieuwe galm plugin, de SuperPlate. Hiervoor werden fameuze plate reverbs van EMT, EcoPlate en Stocktronics gemodeled. Daarbij heb je de keuze uit tube, solid state en clean klankkarakters, de decay is onbeperkt, er zijn diverse modulatieopties, eq en ducking. SuperPlate kost $ 149,-.

Meer informatie

 

Endorphin.ES heeft twee eurorackmodules in pedaalvorm voor lijn- en gitaarinput, Ghost Pedal en Golden Master pedal. Ghost is een stereo multieffect met distortion, filter en reverb/dely/looper. Verder een cabinet simulator, een lfo voor modulatie en aansluitingen voor midi en expressiepedaal.

Golden Master is een 24/96kHz multiband processor met 3-bands eq, compressor en M/S processor. Elke band heeft ook een stereo enhancer. Ingangen zijn er voor gitaar en pseudo balanced DI.

Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer informatie

zoeken
zoeken