MLab Pico & X 1000

meespelen of hier solderen?

Merknieuws 21-04-2023 11:20

Desktopsynths zijn een onmiskenbare trend net als zelfbouwsynths. GMLab pakt beide trends op met twee betaalbare monosynths en geeft je de keuze of je zelf wilt bouwen.

GMLab is een nazaat van Crumar, ooit een van de bekende Italiaanse synthmakers. Ze hadden al een aardige stringsynth die Rondo heet, maar nu introduceren ze twee goedkope digitale monosynths die beide gebaseerd zijn op een Raspberry Pi Pico. Het zijn beide tabletopmodellen en ze zijn kant-en-klaar verkrijgbaar of als zelfbouwkit. Aan die kits moet flink gesoldeerd worden en aangezien het prijsverschil niet erg groot is, ligt de keuze voor een kant-en-klaarmodel voor de hand.

 

De X 1000 is grofweg gebaseerd op de Italiaanse  Jen SX-1000, maar het is geen kloon. Hij heeft een oscillator met saw, square en pulse met pwm. Verder een ruisgeneratie en glide. Het lo-pass filter met 12 dB/oct heeft een eigen ADSR envelope, een tweede ADSR stuurt de vca. Alle knoppen hebben ingebouwde kleurenleds en behalve midi in enn audio out is er een koptelefoonaansluiting. Prijs € 179,-, de kitversie kost € 139,-. Prijzen incl. verzending

 

De Pico Synth is eveneens monofoon maar met twee oscillatoren die gesynchroniseerd kunnen worden. Ook hier een 12dB lp-filter, in dit geval met velocity en keytrack, een ruisgenerator en een adsr voor filter, amp en osc 1 pitch. De Pico heeft een ingebouwde delay en de mogelijkheid om patches op te slaan.

Prijs € 199,-, de kitversie kost € 159,-.

 

Meer informatie

 

zoeken
zoeken