Vienna MIR Pro 3D

Impulse response reverb voor je videokaart

Merknieuws 25-04-2023 08:09

GPU Audio is al een tijdje bezig om de processors op de moderne videokaarten voor audio te gebruiken. Na twee leuke pakketten met basic plugins presenteren ze nu samen met Viennna Instruments een ambitieuze convolutiegalm.

Terwijl wij ons blindstaarden op de rekenkracht van onze cpu’s, zijn de grafische kaarten (gpu’s) in onze computers uitgegroeid tot echte krachtpatsers. Waarom dan niet die rekenkracht voor audio gebruiken i.p.v. spelletjes? GPU Audio doet precies dat en na een tweetal bundels gratis plugins die op een Nvidea of AMD gpu draaien komen ze nu met iets ambitieuzers. De MIR Pro 3D Multi Impulse Response Convolution die ze voor de bekende maker van Orkestlibraries/workstations Vienna Instruments ontwikkelden is een stuk complexer (en niet gratis!). Uiteraard draait ook deze galmplugin op de GPU van je grafische kaart.

In Vienna MIR kun je de klankbron vrijwel overal positioneren en op 4 posities registreren. Voor de ruimteklank wordt gebruik gemaakt van Impulse Responses van befaamde concertzalen die werden opgeschaald naar ‘derde order’ ambisonics, dus je kunt je klankbron in 3D plaatsen en tevens roteren en tilten.

Behalve voor stereo is MIR ook geschikt voor allerlei surround formats. Verder kun je meerdere ruimtes tegelijk gebruiken en het lijkt er op dat je daartussen kunt morphen. Voor elke luisterpositie zijn er aparte instellingen mogelijk en afzonderlijke outputs. Ook zijn er diverse finetune opties beschikbaar; room eq, character presets, afstandssimulatie en room tone (achtergrondgeluid).

MIR Pro 3D werkt als native au, vst, vst3 en aax plugin en kost € 745,-. Je videokaart moet Open GL 3.3 ondersteunen en minstens 512 MB geheugen bevatten. Er is ook een demoversie die 30 dagen werkt.

Meer informatie

GPU Audio

 

 

 

zoeken
zoeken