Teenage Engineering CM-15

Multi-inzetbare condensatormicrofoon

Merknieuws 01-05-2023 09:05

Bij Teenage Engineering hebben ze zich de laatste tijd met allerlei producten beziggehouden, van werktafels, via draagtassen tot zingende poppen. Met de CM-15microfoon keren ze terug naar de pure studioapparatuur.

De CM-15 is een condensatormicrofoon met een opvallend uiterlijk dat Scandinavische waarden combineert met een vleugje Braun-design. Behalve dat ie een opvallend uiterlijk heeft, is deze microfoon ook erg praktisch want je kunt hem via usb aansluiten, maar ook via een mini xlr-plug of mini-jack connector. En als je wil kun je die drie ook gelijktijdig gebruiken.

Met de in de behuizing geïntegreerde tafelstandaard en oplaadbare accu lijkt men toch vooral de podcast- en mobiele sector voor ogen te hebben gehad. Er is een ESS AD-converter ingebouwd en een driestanden gainknop. Het is een lichte (132gram) en kleine microfoon (90x65,5x19mm), maar hij heeft een 1 inch membraan afkomstig van het gerenommeerde Peluso. De supercardioïde CM-15 die volgens TE ‘clear and clean sound for professional audio productions’ levert moet in augustus te koop zijn voor € 1199,-.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken