Superbooth 23: Previews van aangekondigde producten

Tasty Chips, Zoom, AJH, Norand, Leaf Audio, Soundforce, Knobula

Merknieuws 08-05-2023 11:16

Komende donderdag 11 mei is het weer zover, dan opent Superbooth23. Deze beurs wordt met het jaar groter en belangrijker, maar slaagt er toch in het licht alternatieve en informele karakter uit het begin te behouden.

Heel veel kleine merken op het gebied van synths, processing en software laten zien waar ze mee bezig zijn, maar ook steeds meer grote merken zien Superbooth als een onmisbaar event. Behalve veel nieuwe producten vinden er ook talloze seminars, workshops en natuurlijk concerten plaats. Een aantal nieuwe producten zijn vooraf al aangekondigd en in dit nieuwsbericht laten we de belangrijkste de revue passeren.

Alle informatie over de beurs vindt je hier

 

Tasty Chips Integral Pedal

Na samplers en synths presenteert het Nederlandse Tasty Chips een reverbpedaal waarin twee impulse responses voor de effecten zorgen, en behalve reverb kunnen dat ook andere types zijn. Er zijn preset IR’s maar je kunt ook je eigen IR’s laden. Twee effecten zijn gelijktijdig beschikbaar en er zijn stereo in- en outputs op lijn- of gitaarniveau. Verder een aansluiting voor een pedaalcontroller en usb. De prijs is nog niet bekend.

Meer informatie

 

 

AJH Synth MiniMod Keyz

MiniMod Keyz is een collectie van AJH’s bestaande Minimoog modules in een Cre8audio NiftyKeyz behuizing. Zo ontstond een fraaie modulaire Min imoog in Eurorackvorm maar in een mooie behuizing met walnoten zijpanelen. Onder de 10 modules zijn 3 vco’s, het onmisbare ladder filter aangevuld met een hi-passfilter, 2 envelopes en een lfo. Gecombineerd met de 49 aanslaggevoelige toetsen ontstaat zo de ultieme patchable minimoog. De MiniMod Keyz gaat zo’n 2660 euro excl. kosten.

Meer informatie

 

Norand Mono MK2

De Mono MK2 is een update van de analoge monofone desktopsynth met twee oscillatoren. Een 3-pole filter kan tussen lo-pass, band-pass en high-pass worden omgeschakeld en er is een intrigerend Contextual Modulation systeem met voor elke parameter een eigen lfo en ad envelope. Nieuw in MK2 zijn de aluminium behuizing en de 3D-pads die behalve velocity en aftertouch ook pitchbend en ‘vertikale’ modulatie kunnen genereren. Voor de sequencer is er een doorlopende aanraakgevoelige strip waarmee je de afspeelpositie kunt sturen en morphen tussen twee patterns. Verder werd de resolutie verhoogd naar 1024 ppqn. Tot slot werd een analoge overdrive toegevoegd voor een vollere klank. Hij gaat 839 euro kosten.

Meer informatie

 

Leaf Audio Field Amp

Wie zachte geluiden wil opnemen, bijvoorbeeld met een contactmicrofoon wordt al snel geconfronteerd met ruis. De Field Amp is een uiterst ruisarme premap die bij uitstek geschikt is voor opnames van zachte sounds. In essentie is het de amp uit Leaf’s Microphonic Soundbox. De Field Amp is in een stevige losse behuizing ondergebracht met hoge impedantie  in- en output en gainknop. Prijs 189 euro. Verder presenteert Leaf ook de Playground, een kleinere versie van de Microphonic Soundbox voor  € 99,-.

Meer informatie

 

Soundforce Chorus 6

Chorus 6 (€ 299) en uChorus (€ 199,-) van het Nederlandse Soundforce zijn beide modules die de chorus van de Roland Juno emuleren. Alle twee gebruiken ze een analoge BBD schakeling en leveren ze de twee bekende Junosounds. De Chorus 6 is groter, heeft diverse extra instelopties en is extern stuurbaar. Ze hebben beide stereo inputs.

Meer informatie

 

Knobula Pianophonic

Pianophonic gebruikt elementen van een piano -hamer tegen 3 snaren- als wavetablebasis en combineert dat met een sampleplayer in een 8stemmige module met 3 oscillatoren per stem. De wavetables kun je morphen, stretchen en reversen en met filter, envelope, compressor en reverb valt de sound nog verder te manipuleren. Behalve midi heeft de Pianophonic ook een sd-card met 16 soundbanks en cv playable chord-mode. Prijs zal rond de 400 euro liggen.

Meer informatie

 

Zoom UAC-832

Zoom is helemaal in to 32-bit float, getuige ook deze 196kHz 8-kanaals midi en audio interface. 8 mic preamps, waarvan twee met hi-z inputs. Er zijn twee hoofdtelefoonuitgangen, midi in en out. Over leverbaarheid en prijs is nog niks bekend.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken