PWM lanceert op Superbooth 23 haar Mantis Hybrid-Analogue Synthesiser

Hybrid-analoog met Chris Huggett-touch

Merknieuws 11-05-2023 10:45

PWM maakte zijn debuut met de indrukwekkende Malevolent analoge monosynth, maar op de Superbooth gaan ze met behulp van een befaamd synthdesigner een stap verder met de duofone Mantis.

Voor die nieuwe Mantis werkte PWM samen met Chris Huggett, bedenker van de befaamde kleine analoge EDP Gnat en Wasp en van de baanbrekende en legendarische, digitaal-analoge hybride OSCar. Huggett is helaas niet meer onder ons maar zijn geestelijke erfenis is terug te vinden in de Mantis. Zijn basisontwerp voor de Mantis werd namelijk door Paul Whittington van PWM in een daadwerkelijke synth omgezet, die de naam Mantis (sprinkhaan) kreeg.

Deze maakt gebruik van 'mathematically generated' oscillatoren en een volledig analoog, op de Wasp gebaseerd – signaalpad, aangevuld met een uniek OSCar-stijl filter. De synth is tweestemmig met twee oscillatoren en twee subs per stem, heeft twee filters (12 of 24dB) met overdrive die in serie of parallel kunnen worden gebruikt, twee lfo’s en twee ADSR envelopes. Tevens beschik je over een noisegenerator, 6 x6 mod matrix, oscillator drift, ringmod, glide, een reverb met filter, een chorus plus een arpeggiator.

Het 37 noots toetsenbord is half-gewogen en ondersteunt aftertouch. De Mantis heeft midi i/o/t, usb en stereo line outs.

De Mantis wordt vandaag voor het eerst gepresenteerd, op de Superbooth 23 in Berlijn.

Hij gaat zo'n 1400 euro kosten en zal deze zomer te koop zijn.

Meer informatie.

 

zoeken
zoeken