Lambda Synthetics Polypulse

Ambitieus Nederlands workstation

Merknieuws 15-05-2023 09:56

Ook in Nederland worden elektronische instrumenten bedacht en gemaakt, denk bij voorbeeld aan Tasty Chips, Error Instruments en Analog FX. Een nieuwe naam is Lambda Synthetics die op Superbooth de Polypulse presenteerden

De Polypulse is een fors uitgevallen workstation/groovebox die vooral op livegebruik toegesneden is. Er zijn 5 'kanalen' waarvoor je bij elk een synthesevorm kunt kiezen als - momenteel - FM, additief, sampleplayback of virtueel-analoog. Ze heben alle vijf een afzonderlijke fx-sectie. Hoeveel stemmen je beschikbaar hebt (max 16) hangt af van de gekozen synthesevormen.

4x4 encoders rechts dienen voor synthparameters en elk kanaal heeft zijn eigen X/Y pad waarmee je tussen 4 sounds kunt morphen en waarvan de bewegingen in een sequencer opgenomen worden. Het linkerblokje encoders is voor de sequencer, die als we de de naam letterlijk nemen ook polyritmisch werkt. Onderaan zit een soort keyboard voor de noteninvoer en het toetsenblok in het midden is voor huishoudelijke taken. Sequencerdata wordt via midi verstuurd en er worden tevens analoge clocksignaal per track verzonden. Audio gaat via 8 (4 x stereo) individuele outputs naar de buitenwereld.

Er wordt nog druk geschaafd aan de PolyPulse, dus de exacte functionaliteit blijkt pas als het apparaat eind dit jaar op de markt komt.

meer informatie

 

zoeken
zoeken