Black Corporation Expander mk2

Ultieme effecten

Merknieuws 23-05-2023 09:54

FX plugins zijn geweldig maar wie iets aparts zoekt dat zowel analoge als digitale effecten levert kan terecht bij de Expander hardware van Black Corporation. Je hebt wel diepe zakken nodig!

Het Japanse Black Corporation maakt diverse variaties op bijzondere analoge synths als de Jupiter-8, Polykobol, Synthex en de CS-80. De Expander was oorspronkelijk een expansion voor hun Deckard’s Dream, CS-80 herschepping. Nu is ie als mk2 te koop als standalone multi effectapparaat.

Het is een tabletop of rackmount apparaat met lekker veel knoppen en een unieke routingmatrix. Hij kan stereo of dubbel mono gebruikt worden, heeft line en hi-z inputs, inserts, pedaalconnectors, midi cc, usb en elke functie heeft zowat een knop.

Er zijn 7 effecten die je naar believen kunt routen, met lfo’s kunt moduleren en combineren met de inserts. Bij die effecten zijn er twee die in zowel analoge als digitale vorm beschikbaar zijn, de andere 5 zijn analoog.

 

Er is een digitale delay gebaseerd op de Lexicon PCM42 (12 bit, gemaakt met assistentie van de originele ontwerper Gary Hall), maar ook een analoge BBD die 820 msec levert

 

De digitale galm is gebaseerd op de Lexicon 224 (met hulp van Meris), de analoge galm komt van een dubbele 17 inch veer met eq en predelay.

 

De chorus heeft een dubbele BBD en heeft wat van de Dimension D, de phaser gebruikt een 12 stage schakeling of een optische variant, de ring modulator werkt met een quadrant multplier of een vintage trafo/diode combinatie. Er is ook een ingebouwde oscillator met een a-r envelope voor de pitch.

Voor de Overdrive wordt een compact Korg Nu-tube buisje gebruikt.

Tot slot kun je kiezen voor een extern effect via de stereo insert en of de resonator. Die laatste fungeert als subtiele eq of als je hem moduleert met de lfo’s, als een levendige panner dan wel resonator. De inserts kunnen trouwens ook als extra inputs worden gebruikt.

Je kunt de Black Corporation Expander mk2 vanaf nu bestellen. Hij zou begin 2024 leverbaar moeten zijn voor 4000 dollar. Een flink bedrag maar dan heb je wel een uniek apparaat..

Meer informatie

 

zoeken
zoeken