Physical Audio Modus

Virtuele platen en snaren

Merknieuws 13-07-2023 09:26

Wie onderhand moe is van alle virtueel-analoge synths en softwareversies van vintage synths, kan terecht bij Modus. Hierin wordt klank opgewekt met physical modeling van plates en strings

Nu is Physical Modeling niet per sé nieuw, AAS gebruikte het al jaren terug – en nog steeds trouwens. Het Engelse Physical Audio gebruikt voor Modus echter ‘Collision’ modeling waarbij strings, plates, springs en rattles met elkaar ‘botsen’. Het systeem is gebaseerd op het gedrag van real-life elementen die in 3 configuraties aangeslagen, geplukt of anderszins in beweging gezet worden. Per stem zijn er 4 strings die je kunt aanslaan of die fungeren als resonator. Die strings zijn weer verbonden met ratels of met plates. Plates kunnen ook door drivers aan het trillen worden gebracht. Voor alle elementen zijn zaken als massa, decay, boventonen en grondtoon instelbaar . Daarbij dienen twee lfo’s als modulators. Dit systeem levert enigszins akoestisch klinkende sounds op met een metalen karakter maar het gaat veel verder dan wat industrieel geboing en getik. Alle elementen gedragen zich non-lineair, er is een vcf met drive, eq, limiter, delay en reverb. Verder is er MPE ondersteuning. Dat levert interessante frisse sounds op die eens een keer niet naar een standaard analoge synth klinken.

Modus werkt als vst3, aax en au plugin onder Windows en macOS. Ter introductie kost de plugin € 72,60 i.p.v. de gebruikelijke € 121.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken