Artiphon Chorda

speelgoed of serieus alternatief?

Merknieuws 18-07-2023 10:01

Het toetsenbord is een toegankelijk middel om klanken te bespelen, maar kent ook beperkingen. We zien dan ook steeds vaker alternatieve controllers als de betaalbare Chorda.

Een klavier bestaat in feite uit aan/uit schakelaars, weliswaar met pitc- en modwiel en snelheid en druksensors maar toch. Dat beperkt de expressiviteit. Bij de stortvloed aan alternatieve ‘expressieve’controllers is er nu ook de Chorda van Artiphon. Het is een langwerpige strook plastic waarop je kunt tikken om zo ritmes, melodieën en akkoorden voort te brengen. Dankzij de ingebouwde synth en luidspreker kan dat ook helemaal standalone.

Er zijn 12 aanslaggevoelige pads met velocity en aftertouch, maar ook een strum/tapbridge met 6 triggers analoog aan 6 gitaarsnaren. Je kunt het ding zittend bespelen of omhangen. Voor extra expressie via beweging zijn een accelerometer en gyroscoop ingebouw den midi kun je versturen via bluetooth of usb-c (mpe compatibel)

De in gebouwde synth heeft 100 presets maar kan ook samples afspelen en er is een looper voor 4 parts drums, bass, chord en lead. De Chorda zit ergens tussen speelgoed en een serieus instrument in, maar met een prijs van 250 dollar kan het de moeite waard zijn. Via de Kickstartercampagne heb je ‘m eind dit jaar in huis voor $ 199,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken