Hybrid-analoge synth met Chris Huggett-touch van PWM: de Mantis

Met 'mathematically generated' oscillatoren en een volledig analoog, op de Wasp gebaseerd – signaalpad

Merknieuws 01-09-2023 13:43

Op Superbooth 23 heeft PWM de Mantis synthesizer gelanceerd. Voor die nieuwe Mantis werkte PWM samen met Chris Huggett, bedenker van de befaamde kleine analoge EDP Gnat en Wasp en van de baanbrekende en legendarische, digitaal-analoge hybride OSCar.

Huggett is helaas niet meer onder ons maar zijn geestelijke erfenis is terug te vinden in de Mantis. Zijn basisontwerp voor de Mantis werd namelijk door Paul Whittington van PWM in een daadwerkelijke synth omgezet, die de naam Mantis (sprinkhaan) kreeg.

Deze maakt gebruik van 'mathematically generated' oscillatoren en een volledig analoog, op de Wasp gebaseerd – signaalpad, aangevuld met een uniek OSCar-stijl filter. De synth is tweestemmig met twee oscillatoren en twee subs per stem, heeft twee filters (12 of 24dB) met overdrive die in serie of parallel kunnen worden gebruikt, twee lfo’s en twee ADSR envelopes. Tevens beschik je over een noisegenerator, 6 x6 mod matrix, oscillator drift, ringmod, glide, een reverb met filter, een chorus plus een arpeggiator.

Het 37 noots toetsenbord is half-gewogen en ondersteunt aftertouch. De Mantis heeft midi i/o/t, usb en stereo line outs.


Hij gaat zo'n 1400 euro kosten.

Meer informatie.

 

zoeken
zoeken