Ample

Best of Analogue Solutions

Merknieuws 11-09-2023 09:52

Retro-specialist Analogue Solutions combineert in hun Ample desktopsynth elementen uit verschillende van hun andere synths. Helemaal analoog, inclusief de sequencer en het effect.

Hij ziet er lekker zakelijk retro uit, deze Ample en de opzet is door en door vinatge. Deze monofone, analoge desktopsynth heeft 3 vco’s met sub, ringmod en ruisbron. Het filter is een klassiek 24dB lowpass type en de VCA heeft ook een ‘altijd open’ stand waarmee het bewerken van een externe input een stuk eenvoudiger wordt.

Ook bij de modulatiesectie is het analoog wat de klok slaat; 2 ADSR envelopes en een synchroniseerbare lfo. Mod patching werkt hier met een pinmatrix en minijacks. Je kunt de Ample ook ‘bespelen’ – toonhoogte of modulatie – via 6 touch sensitive plaatjes. Een 16-stapssequencer bietd eveneens mogelijkheden tot triggering. Zelfs bij de afdeling effecten houdt Analogue Solutions vast aan het analoge principe met een lo-fi bbd delay. Gelukkig is er wel een – digitale – midi input.

De in kleine oplage verkrijgbare Ample is volgens Analogue Solutions “the best desktop synth of all’. De prijs is er met zo’n 2000 Britse pond dan ook naar. Niettemmin is de eerste oplage al uitverkocht,maar over 3 weken wordt de volgende batch verwacht.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken