Golden Age Audio

Betaalbaar vintage

Merknieuws 12-09-2023 08:32

Golden Age project was een naam die we slechts zijdelings kenden maar het merk is nu door nieuwe eigenaars gerelanceerd en biedt een breed scala aan betaalbare op vintage apparaten gebaseerde microfoons, eq’s en compressors.

Golden Age Audio is van oorsprong een Zweeds merk dat enige tijd terug door de pensioengerechtigde eigenaar Bo Medin aan RAD Distribution werd verkocht. In de Benelux wordt het nu gedistribueerd door Hyperactive.

Het assortiment omvat op vintage voorbeelden gebaseerde studioapparatuur die voor redelijke prijzen over de toonbank gaan. De meest processors zijn tabletop modellen, maar er zijn ook modules voor een 500-rack bij. 

5 compressors die LA2A en Neve 2254 navolgen, 4 op Neve’s gebaseerde eq’s en maar liefst 12 grotendeels eveneens op Neve gebaseerde mic preamps worden vergezeld door 16 (buizen)mics - condensators en ribbons - waarbij befaamde modellen van Neumann, AKG, RCA, Sony en Beyer Dynamics het ontwerp stuurden.

Voor trafo’s condensatoren etc. werd niet gekozen voor de bekende maar dure merken, maar voor betaalbare maar uitstekende alternatieven, met als resultaat een stevige kostenbesparing.

Erg veel keuze dus en zoals eerder vermeld, allemaal voor uiterst beschaafde prijzen.

Meer informatie

zoeken
zoeken