Neve Master Bus Transformer

Neve voor elke gelegenheid

Merknieuws 25-09-2023 08:50

In plaats van voor een serie Nevekastjes kun je ook kiezen voor de nieuwe Master Bus Transformer, een collectie typisch Nevefeatures in 19 inch format, voor bijvoorbeeld je mix of een bus

De MBT zoals ie kortweg heet is een soort multiprocessor, zonder mic preamp maar wel stereo. Daarom ook de Bus in de naam.

Het begint met een inputdeel voorzien van hpf filter (max 100 Hz) en input trim. Dan volgt een tweebands shelving eq (+/- 9dB), gevolgd door de Color Comp. Dit is een optische compressor met sidechain filter een wet/dry regelaar voor paralelle compressie. Tijd voor de stereo width processor die – opvallend- ook een eigen high-pass filter heeft. De laatstste module heet Silk met de uit andere RND’s bekende en hier gelijktijdig bruikbare Red en Blue saturators/exciters voor de typerende vintage Neve-sound. Tot slot volgt een outputregelaar vergezeld van een flinke led-meter. Stereo in- en outputs lopen via xlr’s.

Typisch Neve; niet al te veel regelknoppen, maar overzichtelijk, slim en met de onmiskenbare Neve-sound om je mix, bus of kanaal wat extra klasse te geven. Zoals alle Neve’s is ie stevig geprijsd; 4500 euro.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken