Modartt Organteq 2

Verbeterde engine, meer barokregisters en meer parameters

Merknieuws 03-10-2023 08:58

Er zijn weinig bedrijven die zo actief hun producten updaten als Modartt. Versie 2 van Organteq, een gemodeld pijporgel, biedt weer veel extra’s.

Modartt is een van de pioniers v.w.b. het realistisch modelen van akoestische instrumenten. Puur algoritmisch dus en zonder de massale sampllibraries waar de meeste bedrijven gebruik van maken. Ze doen dat met vleugelpiano’s en diverse snaarinstrumenten, maar ook met pijporgels middels Organteq. Geen Hammonds of Farfisa’s, maar de grote (kerk)orgels die akoestisch met gestemde pijpen klanken voortbrengen.

Modartt introduceert nu Organteq 2, voorzien van nieuwe registers gebaseerd op Duitse barokregisters, diverse Franse romantische reeds en een dosis baspijpen. De onderliggende soundengine werd flink aangepakt voor extra realisme. Het is nu zelfs mogelijk om voor elke pijp afzonderlijk een aantal parameters te regelen.

Modartt stroomlijnde meteen de user interface; touch screen bediening is verbeterd en ook via voice command is Organteq 2 nu soepeltjes te bedienen.

De Organteq 2 plugin kost 269 euro. Er zijn upgraderegelingen voor bezitters van versie 1 en er is een demoversie voor nieuwkomers.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken