Sonic Charge Synplant

AI resynthese

Merknieuws 06-10-2023 08:54

Als een softwaremaker 10 jaar nodig heeft om een upgrade uit te brengen is ie of erg lui of hij komt met iets heel spectaculairs. Dat laatste is het geval bij versie 2 van Synplant.

Sonic Charge Synplant VA plugin synth maakte in de eerste versie al indruk; prettige interface, goeie sounds en creativiteit stimulerend concept. Synplant 2 heeft de features van het origineel en de patches zijn ook uitwisselbaar, maar het spectaculaire zit ‘m in de Genopatch engine en editor. Inderdaad Artificial Intelligence rules, maar hier is het duidelijk meer dan marketing bla-bla. Het systeem gebruikt namelijk samples als input en nee, het is absoluut geen sampleplayer. De samples worden geanalyseerd waarop Synplant een sound maakt die identiek aan of vergelijkbaar met het sample klinkt. Zo kun je drumsounds, stemklanken maar ook klanken van vintage synths ‘resynthetiseren’.

Je kunt dat resyntheseproces volgen en ook bepaalde stadia daarvan bewaren als patch. Dat alles gebeurt gewoon op je eigen computer en niet op een of andere server in hyperspace.

Bewaarde stadia of het eindresultaat kun je bewerken in de DNA editor. Een intrigerende benadering die zeer nieuwsgierig maakt. Een test volgt dan ook in Interface 160!

Synplant 2 werkt als vst, vst3 en au plugin. De prijs bedraagt 149 euro. Er is een demoversie die 3 weken functioneert

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken