UA SC-1

modeling condensator microfoon

Merknieuws 19-10-2023 08:38

UA had al diverse modeling microfoons, daar komt nu een nieuwe bij. De SC-1 zit ergens tussen de dynamische SD1 en het topmodel Sphere in. Met de bijbehorende modeling plugin kun je de klank van diverse bekende microfoons emuleren.

Op zich is de SC1 een ‘gewone’ grootmembraan condensatormicrofoon; niervormige karakteristiek lage ruis, hoge dynamiek en een gevoeligheid van -39dB.

Geschikt voor het registreren van stemmen, Akoestische gitaren tot gitaaramps aan toe. UA laat weten dat het een uiterst neutraal klinkende microfoon is met hoge specificaties en zonder uitgesproken eigen karakter. Precies dat maakt de SC1 geschikt voor gebruik met de Hemisphere microphone modeling plugin.

M

et behulp daarvan kun je het klankkarakter van 8 iconische microfoons emuleren. Denk aan Neumann, AKG, en Sony. Je kunt ook filteren, bijvoorbeeld om het proximity effect te compenseren of fase en de richtas bij te sturen. Dat kan ook achteraf kan, dus tot in de mix kun je de klank bijsturen. Als je een UA Apollo interface hebt, kun je zelfs in realtime modelen met het systeem. De SC-1 inclusief plugin kost € 549,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken