Avantone Pro Planar the II

Koninklijke opvolger

Merknieuws 01-12-2023 12:12

Avantone’s imposante Planar elektrostatische hoofdtelefoon is nu nog verder verbeterd. Het resultaat heeft een bijna koninklijke naam gekregen; Planar the II

Avantone Pro kennen we van hun versies van beroemde monitors als de NS-10 en de Auratone Cube. Hun over-ear, open back Planar koptelefoon werkt volgens een ander principe als de overgrote meerderheid van de koptelefoons. Er worden namelijk geen standaard drivers met magneet en spoel gebruikt maar een stel magneten die een dun en licht elektrisch membraan aandrijven. Avantone Pro beschrijft deze orthoplanar techniek als een combinatie van dynamische en elektrostatische techniek.

De voordelen zijn een zeer nauwkeurige weergave met veel details in het hoog, natuurlijk klinkende bassen, een snelle respons en weinig vervorming. Orthoplanar wordt in diverse peperdure hoofdtelefoons gebruikt, maar Planar the II (‘Planar de tweede’) is met zijn adviesprijs van 495 euro zeker betaalbaar voor een studiohoofdtelefoon.

De Planar the II is een over-ear type dat zeer comfortabel zit en probleemloos voor lange tijd gebruikt kan worden voor monitoring, maar ook voor recreatief luisteren. In vergelijking met de oorspronkelijke Planar is de Planar the II wat lichter geworden wat het al kenmerkende draagcomfort nog wat weet te verbeteren.

Onze tester Peter van Leerdam beschrijft de klank van de nieuwe Planar als volgt; “De Planar the II levert een strakke, imposante laagweergave en een mooie gelijkmatige verdeling over het hele frequentiebereik. Opvallend zijn de detaillering en stereospreiding. We hebben meerdere weloverwogen mixkeuzes kunnen maken met de Planar the II – hoeveelheid reverb op zang, compressie instellingen, plaatsing van backing vocals in de mix - die steeds bevestigd werden op onze vaste studio monitors. Het klonk bijna echt als het luisteren naar luidsprekers”.

Dat lijkt ons duidelijk!

Je krijgt er een ontkoppelbare kabel bij die naar keuze op de linker of rechterschelp kan worden aangesloten. De impedantie is 32 Ohm, hij weegt 500 gram. Je kunt kiezen tussen rode, crème en zwarte uitvoeringen.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken