Logic Pro update

Mastering Assistant, 32 bit float en plugins

Merknieuws 07-11-2023 08:04

Apple’s Logic Pro heeft een frisse update gekregen naar versie 10.8 en ook de iOS-versie gaat naar 1.1. Heel interessant is de mastering assistant, maar er zijn ook twee nieuwe plugins.

Zelf je mix masteren wordt steeds populairder. Enerzijds zijn er diverse online opties waarbij – vaak met behulp van AI – je mix wordt bijgewerkt, maar er zijn ook steeds meer plugins die de sound van je mix kunnen verbeteren. Met de nieuwe Mastering Assistant kun je nu binnen Logic Pro je mix aanpakken.

Mastering Assistant werkt op het Master Channel, analyseert je kant en klare mix en voert dan zelfstandig – kleine – verbeteringen uit op het gebied van eq, stereobeeld, dynamiek en luidheid. Dankzij de ingebouwde Loudness Compensation kun je beter beoordelen of de ingreep van MA ook echt zinvol is. Een aantal parameters mag je zelf naar smaak afregelen. Er zijn ook een aantal presets, Clean, Valve en Punch.

Logic Pro macOS heeft nu ook twee plugins die in de iOSversie werden geintroduceerd. Sample Alchemy is een creatieve sampler waarmee je elke willekeurig sound in een speelbaar instrument kunt veranderen.

Beat Breaker is een multi-effect plugin met realtime reshaping en reshuffling voor je samples.

Voor een nog hogere geluidskwaliteit zorgt de 32 bit float opnameoptie. Je hebt daarvoor wel een audio interface nodig die dit format aankan.

Er zijn nog diverse kleinere nieuwigheden, bij voorbeeld de nuttige en creatief interessante Slip en Rotate functies waarmee je audiodata kunt verschuiven zonder dat de positie op de timeline verandert. Ook vers is een Hybrid Textures sample pack voor Alchemy.

De updates voor zowel de macOS als iOS zijn gratis voor geregistreerde gebruikers.

Meer informatie

zoeken
zoeken