Korg MPS-10

SPD killer?

Merknieuws 08-11-2023 08:04

Als het om percussie triggerpads gaat kun je nauwelijks om de SPD’s van Roland heen. Korg probeert nu de SPD naar de troon te steken met hun nieuwe percussie controller.

De Korg MPS-10 heeft 10 aanslaggevoelige pads van gummi die voor een uitstekende ‘rebound’ zouden zorgen. Ze zijn alle 10 verlicht met leds en de bovenste 4 kleine pads leveren variabele midi cc data – zeer nuttig voor parametersturing - die afhankelijk is van de plek waar je ze raakt.

De 48 stemmig polyfone MPS-10 heeft 32GB geheugen en ruimte voor 3000 samples in 2358 instrumenten. Samples kun je importeren via usb (stick of computer) of direct sampelen via een stereo line of mono mic input. 44,1/48 kHz, 16 bit Wav en Aiff en een maximale lengte van 60 minuten worden ondersteund.

Met de bijbehorende edit software kun je sounds en kits exact naar smaak afstellen.

Maar liefst 77 effecten – o.m. reverb en filter - zijn te selecteren in de fx-sectie, per kit twee insert en een master effect. De 4-sporen looper heeft behalve de mogelijkheid om individuele sporen te exporteren, ook zijn eigen fx-sectie.

Handig voor livegebruik zijn de setlist- functie en Smooth Sound Transition, waarbij sounds uitklinken als je van kit wisselt.

Er zijn twee set stereo line outputs, en inputs voor 4 externe triggers, 2 footswitches en een pedaalconnector. De midi output loopt via een vijfpins dinconnector.

De MPS-10 gaat zo’n 1100 euro kosten en is vanaf januari verkrijgbaar.

Meer informatie

zoeken
zoeken