Soma Metaconformer

Doe meer met midi!

Merknieuws 20-11-2023 08:04

Na een serie zeer interessante en onconventionele instrumenten, presenteert Soma nu een kleine midiprocessor waarmee allerlei uiterst nuttige en muzikale midi setups mogelijk zijn.

De Metaconformer van Soma Labs lijkt in eerste instantie een gewone midi thru box; 2 mergable in puts en 3 outputs, allemaal voorzien van TRS connectors, met een switch voor de twee trs standaards die ook als uit-schakelaar werkt. Een vierde output werkt als analog sync uit met instelbare polariteit en pulsverdeler. Voor de voeding wordt een usb connector gebruikt.

Het wordt pas echt spannend als we de verschillende modi bekijken:

Bij Splitter kun je meerdere apparaten op hetzelfde kanaal aansturen met instelbare toetsenzone. Die zone’s kunnen overlappen, afzonderlijk getransponeerd en uitgezet worden.

Bij Combiner worden de midi inputs samengevoegd en over verschillende apparaten verdeeld. Zo kun je bijvoorbeeld met een polyfone input meerdere monofone synths tegelijk aansturen.

Translator doet iets waar ik al jaren naar uitkijk: klankparameter instellen via het klavier. Noten worden dus omgezet naar CC data naar keuze. Enige complicatie is dat je dan meestal twee midikanalen nodig hebt (een voor CC en een voor noten). Eigenlijk heb je dan dus twee Metaconformers nodig.

De Metaconformer biedt dus echt nieuwe perspectieven in midi en de makers beloven meer interessante mogelijkheden in de toekomst via firmware updates. Het apparaatje kost € 160,- excl. Btw en verzenkosten

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken